Home | Bijt jouw Friese Stabij? Zo los je dat op

Bijt jouw Friese Stabij? Zo los je dat op

⏱ Leestijd: 2 minuten

Als je een Friese Stabij in huis haalt is het slim om zo vroeg mogelijk met opvoeden en socialiseren te beginnen. Dit kun je al doen wanneer het dier nog maar een puppy is.

Je kunt je Friese Stabij pup ook meenemen naar speciale puppy cursussen. Hier leert je hond hoe hij of zij om moet gaan met andere dieren en mensen.

Een Friese Stabij is van nature niet agressief

Sommige hondenrassen zijn nu eenmaal wat feller dan andere. Dan bestaat de kans ook dat het dier nog wel eens wil bijten, maar dat is natuurlijk niet gewenst. Je kunt het bijten goed afleren, maar daarvoor dien je als baasje wel voldoende aandacht aan de training te besteden.

Houd er daarbij altijd rekening mee dat geen een Friese Stabij van nature agressief is maar dat mensen er wel voor kunnen zorgen dat ze dit worden.

Leer alles over het succesvol opvoeden van jouw Friese Stabij

Wil je precies leren hoe je jouw Friese Stabij perfect kan opvoeden? Bekijk dan ook het Friese Stabij Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Bijten uit speelsheid of enthousiasme

Er zijn verschillende redenen waardoor een hond kan bijten. Als een Friese Stabij bijvoorbeeld erg enthousiast is omdat ‘ie het baasje ziet of druk aan het spelen is, kan deze wel eens bijten. Dit is niet kwaad bedoeld en de hond zal dan zeker niet doorbijten of vast blijven houden. Honden kunnen ook puur uit enthousiasme bijten als je ze bijvoorbeeld iets lekkers of een stuk speelgoed geeft. Dat is nooit kwaadwillend.

Maar ook dit onschuldige bijtgedrag is wel iets dat je je hond prima kan afleren. Leer de Friese Stabij dat bijten niet hoort en beloon je huisdier zeker als hij het goed doet en niet hapt.

Waaks zijn zonder te bijten

Als je een Friese Stabij hebt die waaks is, dan bestaat de kans dat deze mensen die op ‘zijn’ terrein komen zal bijten. Dit zal door sommige mensen ook aangemoedigd worden zodat een inbreker er niet zonder kleurscheuren vanaf komt.

Maar wil je dit gedrag niet zien? Leer je Friese Stabij dan dat deze wel mag waken en blaffen, maar niet mag bijten.

Bijten uit angst

Wanneer je een hond in huis krijgt die slechte ervaringen heeft gehad met mensen in het verleden, bestaat de kans dat deze bang is en daarom kan bijten. Het is zaak dat je als baasje goed weet hoe de hond te trainen en op te voeden. Alleen dan kan je zaken zoals bijten effectief en duurzaam afleren.

Als een Friese Stabij bijt uit angst is het belangrijk dat je deze angst juist wegneemt zodat er geen reden tot bijten meer bestaat. Blijf consequent met trainen zodat het bijtgedrag verdwijnt. Houd er rekening mee dat dit wel tijd kost om af te leren.

Ongewenst gedrag van je Friese Stabij afleren

Wil je jouw Friese Stabij ongewenst gedrag afleren? Bekijk dan het Friese Stabij Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s worden meerdere soorten ongewenst gedrag uitgelicht. Zo leer je hoe je dat gedrag snel, effectief en blijvend afleert.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Friese Stabijs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Ben jij op zoek naar een Friese Stabij en wil je het beest graag in het zwart? Dat is een goede keuze, de Friese Stabij is niet alleen een prachtige viervoeter, maar is ook nog eens bijster intelligent. De hond uit de noordelijke provincie is ook wel het...

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Het is goed om te weten hoe je de vacht van iedere rashond kan bijhouden en zorgen dat het een beetje mooi blijft. In dit artikel bespreken we hoe je de Friese Stabij helpt om zijn vacht mooi te houden en wat je moet doen als de vacht niet heel mooi is....

Alles over de kruising Friese Stabij x Heidewachtel

Alles over de kruising Friese Stabij x Heidewachtel

De Friese Stabij en de Heidewachtel zijn nauw aan elkaar verwant en komen mogelijk van dezelfde voorouders. Het is dus helemaal niet zo gek om deze twee rashonden met elkaar te kruisen. De Heidewachtel wordt in de praktijk ook wel de Kleine Münsterlander...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Friese Stabij wilde weten in één compleet e-book!”

Friese Stabij Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Friese Stabij!

  • Wil je een Friese Stabij kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Friese Stabij zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Friese Stabij trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Friese Stabij de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Friese Stabijs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Friese Stabij Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Friese Stabij Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Friese Stabij Handboek interessant gaat vinden!

Welkom Friese Stabij vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!