Home | Een goede, betrouwbare Friese Stabij fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Friese Stabij fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een hondje wilt kopen, kun je daarvoor op verschillende adressen terecht. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen naar een asiel te gaan maar de kans dat je daar een raszuivere Friese Stabij vindt, is niet zo groot. Wil je een Friese Stabij puppy? Dan kun je daarvoor het beste naar een erkende fokker van het hondenras gaan. Deze zijn er zeker wel te vinden in ons land, ook al worden er jaarlijks slechts zo’n 350 puppy’s van de Friese Stabij geboren.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Friese Stabij nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Friese Stabij!

Wat is belangrijk om op te letten als je naar een hondenfokker gaat?

Wanneer je een kijkje op internet neemt, zul je waarschijnlijk snel genoeg een fokker van dit hondenras vinden. Het is echter wel zaak dat je naar een goede en betrouwbare fokker gaat om een puppy aan te schaffen. Om er zeker van te zijn dat je bij een fokker terechtkomt die de gezondheid van de dieren voorop stelt, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten en dingen waarmee je rekening dient te houden. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. Lees deze goed door zodat je weet wat goed is om te bekijken en te doen.

Bel eerst op voor meer informatie

Als je binnen het aanbod aan fokkers het moeilijk vindt om zelf een keuze te maken, kijk dan eerst goed naar alle informatie die je op de site vindt. Een goede fokker heeft niets te verbergen en kan alles wat maar belangrijk is als je een puppy aanschaft, op de site zetten. Pleeg eerst een telefoontje om een afspraak te maken en de vragen die je al hebt te stellen. Wanneer je daar een open en eerlijk antwoord op krijgt, is dat reeds een teken dat je met een betrouwbare fokker te maken hebt. Op internet vind je ook een overzicht met erkende fokkers van het hondenras.

Let op: Het kopen of adopteren van een Friese Stabij (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Friese Stabij Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Informeer bij andere mensen naar hun ervaringen met de fokker

Je kunt tevens kijken of er recensies of andere verhalen over de betreffende fokker online te vinden zijn. Houd er daarbij wel rekening mee dat deze niet altijd echt door kopers geschreven zijn en nog wel eens gefingeerd willen zijn. Je hebt er vaak meer aan om contact te leggen met mensen die reeds vóór jou een pup bij de fokker waar jij naartoe wilt gaan gehaald hebben. Zij kunnen hun ervaringen delen met jou zodat jij kunt bepalen of deze fokker iemand is waar jij naartoe wilt gaan. Is dat niet het geval? Kijk dan zeker nog even verder.

Kijk hoe het eruit ziet als je er eenmaal bent

Wanneer je een fokker gevonden hebt die je wel aanstaat, kun je een afspraak maken om naar de puppy’s te komen kijken. Dit kan vaak al voordat de pups groot genoeg zijn om het nest te mogen verlaten. Je kunt dan van alles over de hondjes vragen en meteen kijken hoe ze het doen. Wanneer het er schoon is, de dieren er goed verzorgd uitzien en ze blij en speels zijn, is dat ook een teken dat je aan het juiste adres bent.

De fokker kan je al aardig wat vertellen over de verschillende karakters van de honden zodat jij weet hoe ze zijn. Als je een klik hebt met een bepaalde puppy en dit een geschikt ras voor je is, kun je deze vaak al reserveren en op een later tijdstip nog eens komen kijken.

Fokker die is aangesloten bij een rasvereniging

Een goede fokker is doorgaans aangesloten bij een rasvereniging. Dat geldt voor allerlei hondenrassen. Omdat er niet zoveel honden van het Friese Stabij ras in ons land zijn (ongeveer 3500 stuks) werken fokkers vaak samen. Zo kunnen ze inteelt voorkomen en fokken ze een zo gezond mogelijke hond.

De Friese Stabij is een ras dat niet extreem gevoelig is voor ziektes. Het is voor jou als baasje wel belangrijk ervoor te zorgen dat de oren goed schoon blijven. Omdat deze hangend worden gedragen, komt er niet zoveel lucht bij de gehoorgang en loopt de hond een grotere kans op oorinfecties.

Zorg dat je alle papieren meekrijgt

Een goede fokker zorgt er ook voor dat de papieren van je hondje in orde zijn. Dit betekent dat het hondje een eigen paspoort heeft waarin staat welke entingen het dier reeds gehad heeft wanneer je dit ophaalt. Daarnaast heeft de puppy een stamboom waarin jij kunt lezen wie de voorouders en andere familieleden zijn. De pup moet ook altijd gechipt zijn. Dit is voor honden zelfs verplicht in Nederland.

Zorg er voor dat je je hond laat registreren op jouw naam en adres. Dit kan bij diverse instanties. Hierbij wordt dan tevens het chipnummer opgenomen. Mocht je pup onverhoopt weglopen en wordt deze gevonden, dan kan de chip worden uitgelezen en heb jij je vriend weer snel thuis.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Friese Stabij

Overweeg je een Friese Stabij te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Friese Stabij Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De prijs verraadt vaak al veel over de fokker

Bij een erkende fokker betaal je wel een flinke prijs voor een Friese Stabij. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat deze fokt volgens de regels van de rasvereniging en dat deze ervoor zorgt dat alle papieren in orde zijn. Je betaalt uiteraard ook voor het laten vaccineren van het dier. De gemiddelde prijs van een Friese Stabij pup ligt tussen de €750 en €950. Je kunt online vaak al prijzen vergelijken maar staan deze er nu niet bij, neem dan altijd even contact op met de fokker in kwestie.

Het is belangrijk dat je goed naar de prijzen kijkt want wanneer de hondjes voor veel minder dan de gemiddelde prijs worden aangeboden, is de kans groot dat je met een broodfokker te maken hebt. Deze hebben minder kosten maar geven ook niets om de gezondheid van het dier. Broodfokkers dien je dan ook te allen tijde te vermijden.

Zorg dat je puppy zich welkom voelt

Als je eenmaal een puppy hebt uitgekozen die je wat later mag gaan ophalen, zorg er dan voor dat alles gereed is voordat het beestje bij je thuis komt. Het zal toch altijd al even wennen zijn en het is belangrijk dat je pup zich snel thuis voelt. Het dier krijgt toch al meteen met veel nieuwe indrukken te maken zodat het belangrijk is dat hij deze op zijn eigen tempo verwerken kan.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Friese Stabij?

Bekijk dan het Friese Stabij Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Friese Stabijs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Ben jij op zoek naar een Friese Stabij en wil je het beest graag in het zwart? Dat is een goede keuze, de Friese Stabij is niet alleen een prachtige viervoeter, maar is ook nog eens bijster intelligent. De hond uit de noordelijke provincie is ook wel het...

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Het is goed om te weten hoe je de vacht van iedere rashond kan bijhouden en zorgen dat het een beetje mooi blijft. In dit artikel bespreken we hoe je de Friese Stabij helpt om zijn vacht mooi te houden en wat je moet doen als de vacht niet heel mooi is....

Alles over de kruising Friese Stabij x Heidewachtel

Alles over de kruising Friese Stabij x Heidewachtel

De Friese Stabij en de Heidewachtel zijn nauw aan elkaar verwant en komen mogelijk van dezelfde voorouders. Het is dus helemaal niet zo gek om deze twee rashonden met elkaar te kruisen. De Heidewachtel wordt in de praktijk ook wel de Kleine Münsterlander...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Friese Stabij wilde weten in één compleet e-book!”

Friese Stabij Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Friese Stabij!

  • Wil je een Friese Stabij kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Friese Stabij zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Friese Stabij trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Friese Stabij de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Friese Stabijs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Friese Stabij Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Friese Stabij Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Friese Stabij Handboek interessant gaat vinden!

Welkom Friese Stabij vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!