Home | Ontdek de kruising Friese Stabij x Golden Retriever: een interessante mix

Ontdek de kruising Friese Stabij x Golden Retriever: een interessante mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Friese Stabij wordt niet zo vaak met andere hondenrassen gekruist maar het is zeker niet zo dat er helemaal geen kruisingen met het ras voorkomen. De meeste fokkers houden zich het liefste aan de rasstandaard maar omdat er jaarlijks al vrij weinig raszuivere Friese Stabijs worden gefokt, is het aantal kruisingen ook niet zo groot te noemen.

Wanneer er wel voor het fokken van een kruising wordt gekozen, is dat vaak met hondenrassen die overeenkomsten vertonen met de Friese Stabij, zowel qua uiterlijk als qua karakter. Een voorbeeld van een dergelijke kruising is die met de Golden Retriever.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Friese Stabij nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Friese Stabij!

De Golden Retriever

De Golden Retriever is de meest populaire hond in Nederland. Het ras wordt door veel mensen gekozen en echt verwonderlijk is dat ook niet. De Golden Retriever is een lieve, sociale en bijzonder aanhankelijke hond die graag bij zijn baasje is.

Hij wil niets liever dan bij zijn mensen zijn en er van alles voor doen. De hond is intelligent en volgzaam en wordt niet voor niets ook ingezet als hulphond. De Golden Retriever is een actieve kameraad die echt onderdeel uitmaakt van het gezin en goed met kinderen en andere dieren kan opschieten. De keuze voor een dergelijke lieve hond is dan ook zeker niet vreemd.

Uiterlijke kenmerken van de kruising Friese Stabij Golden Retriever

Wanneer er gekozen wordt voor een kruising tussen een Friese Stabij en een Golden Retriever, is het natuurlijk altijd even afwachten hoe het resultaat eruit komt te zien. Dit kan zelfs al binnen een nestje variëren waarbij niet alle pups er precies hetzelfde uitzien. Het meest dominante ouderras zal bepalen hoe de pups eruit komen te zien maar vaak is het een aardige combinatie. De pups zullen hoe dan ook langharig zijn en de vachtkleur is naar alle waarschijnlijkheid bont.

Grote kans dat de puppy’s blond, wit en zwart of donkerbruin in zich hebben maar ook dat kan verschillen. Het wordt een middelgrote, atletische hond met een goed uithoudingsvermogen die graag actief bezig is en zijn energie kwijt moet kunnen.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Friese Stabij (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Friese Stabij Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Karakter van de kruising Friese Stabij Golden Retriever

De kruising zal kenmerken van beide rassen vertonen als het om het karakter gaat. Nu wil het zo dat beide hondenrassen intelligent zijn en snel dingen aanleren, dus dat zal bij deze kruising zeker ook het geval zijn. Daarnaast zal deze graag rennen, spelen en vooral ook van alles samen met zijn baasje willen ondernemen. Het resultaat van de kruising is een energieke, lieve, loyale en bijzonder aanhankelijke hond die goed met kinderen en andere dieren overweg kan.

Beide ouders zijn oorspronkelijk gefokt als jachthonden dus dat instinct zal niet ontbreken. De hond zal naar alle waarschijnlijkheid ook dol op water en zwemmen zijn. Het kan met de juiste opvoeding een fijne gezinshond worden.

Opvoeding van de kruising Friese Stabij Golden Retriever

Wanneer je een kruising tussen een Friese Stabij en een Golden Retriever wilt opvoeden, is het belangrijk dat je dit met zachte hand doet. Beide hondenrassen zijn namelijk erg gevoelig en tegen ze schreeuwen of lelijk doen heeft niet alleen een averechts effect maar kan ook tot problemen leiden.

Zorg er wel altijd voor dat je consequent bent in de opvoeding. Op die manier leert je hond snel wat ongewenst en wat juist wel gewenst gedrag is.

Beide hondenrassen zijn intelligent dus het opvoeden zal verder niet al te veel problemen opleveren en de hond zal snel doorhebben wat er van hem verlangd wordt. Begin zo vroeg mogelijk met het socialiseren van de hond. Deze leert dan spelenderwijs als pup al van alles aan waar je op een later tijdstip alleen maar profijt van hebt.

Een volwassen kruising die op de juiste manier is opgevoed zal volgzaam zijn en goed gehoorzamen. Neem je hond zeker mee op cursus en bied altijd voldoende fysieke en geestelijke uitdagingen aan. Zo gaat de hond zich niet snel vervelen en blijft hij blij. Belangrijk is de hond te belonen voor goed gedrag: zo leert deze alleen nog maar sneller.

Prijs van de kruising Friese Stabij Golden Retriever

Een raszuivere Friese Stabij pup kost tussen de €750 en €950. Voor een Golden Retriever betaal je doorgaans rond de €800. Voor een kruising tussen beide rassen zal de prijs dus waarschijnlijk ergens rond de 850 euro komen te liggen. Nu is het aanbod aan kruisingen met een Friese Stabij niet zo groot dus mocht de vraag ernaar op een bepaald moment groot zijn, dan bestaat de kans dat je wat meer voor een dergelijke puppy betaalt.

Een goede en betrouwbare fokker streeft echter niet naar zoveel mogelijk winst en stelt de gezondheid van het dier altijd voorop. Derhalve zullen de prijzen niet de pan uitrijzen.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Friese Stabij

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Friese Stabij? Bekijk dan ook het Friese Stabij Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Bijkomende kosten voor je nieuwe huisgenootje

Bij de aanschaf van een hond dien je er altijd rekening mee te houden dat je er nog niet bent met het dier alleen. Het is daarom erg belangrijk dat je je van tevoren goed realiseert wat een hond aanschaffen en verzorgen je gaat kosten. Er zijn namelijk nog aardig wat bijkomende kosten die ook nog eens met regelmaat terugkeren. De eenmalige uitgaven die je doet zijn die voor de hond zelf en voor spulletjes zoals een riem en halsband, een fijne mand met zacht kussen, speelgoed en eventueel een bench.

Denk ook aan vachtverzorgingsproducten zoals een goede borstel en hondenshampoo. Deze spullen verslijten op den duur wel (of raken op) maar doorgaans kun je er lang mee doen.

Steeds terugkerende kosten

Terugkerende uitgaven waarmee je rekening dient de houden als je een hond aanschaft zijn de volgende:

– Kosten voor medicatie tegen wormen, vlooien en teken
– Kosten voor een bezoek aan de dierenarts voor een check-up of vaccinatie
– Kosten voor de hondentraining of -cursus
– Kosten voor het pension of de opvang als je zelf op vakantie gaat
– Kosten voor de trimsalon
Niet alles hoeft even duur te zijn maar houd ook rekening met onvoorziene kosten. Zo kan je hond ook wel eens ziek worden en daarvoor naar de dierenarts moeten voor een behandeling of medicatie.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Friese Stabij?

Bekijk dan het Friese Stabij Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Friese Stabijs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Ben jij op zoek naar een Friese Stabij en wil je het beest graag in het zwart? Dat is een goede keuze, de Friese Stabij is niet alleen een prachtige viervoeter, maar is ook nog eens bijster intelligent. De hond uit de noordelijke provincie is ook wel het...

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Het is goed om te weten hoe je de vacht van iedere rashond kan bijhouden en zorgen dat het een beetje mooi blijft. In dit artikel bespreken we hoe je de Friese Stabij helpt om zijn vacht mooi te houden en wat je moet doen als de vacht niet heel mooi is....

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Friese Stabij wilde weten in één compleet e-book!”

Friese Stabij Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Friese Stabij!

  • Wil je een Friese Stabij kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Friese Stabij zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Friese Stabij trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Friese Stabij de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Friese Stabijs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Friese Stabij Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Friese Stabij Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Friese Stabij Handboek interessant gaat vinden!

Welkom Friese Stabij vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!