Home | Friese Stabij herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Friese Stabij herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Soms past een hond toch niet goed bij jou, je levensstijl of je gezin. Dan kun je erover denken om je Friese Stabij als herplaatser aan te melden. Er kunnen verschillende redenen zijn om je Friese Stabij te moeten herplaatsen.

Een scheiding, gezondheidsredenen, familieomstandigheden, of omdat je misschien te weinig tijd voor je hond hebt. Het kunnen allemaal redenen zijn voor een herplaatsing. Het is altijd een verdrietige situatie, maar soms het beste dat je voor je hond kunt doen. Gelukkig zijn er veel mensen die een iets oudere zoeken. Dus er is uiteindelijk altijd een goed plekje voor je Stabij te vinden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Friese Stabij nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Friese Stabij!

Hoe werkt een herplaatsing van je Friese Stabij?

Als je de beslissing hebt genomen om je Friese Stabij te laten herplaatsen, dan is een goed baasje voor hem vinden de volgende stap in dit proces. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt zelf een goed baasje proberen te vinden. Je kunt de vereniging van de Friese Stabij inschakelen, of de fokker waar je de hond gekocht hebt. Ook is het een optie om bij het asiel in je stad of dorp te vragen of zij je hond kunnen herplaatsen. Belangrijkste is dat je doet wat het beste voor de hond is.

Zelf een nieuw baasje zoeken voor je Friese Stabij

Jij weet als geen ander wat je hond nodig heeft. Dus je zou zelf een goede baas voor je Friese Stabij kunnen zoeken. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Je doet de hond weg om een bepaalde reden en het is belangrijk dat de nieuwe baas niet hetzelfde overkomt. Daarom is het niet altijd verstandig om zelf een nieuwe baas voor je Stabij te zoeken. Wil je dit toch doen, wees dan erg kritisch en kijk goed naar wat je hond precies nodig heeft. Je zoekt een baasje waar de hond de rest van leven kan blijven. Het moet dus echt een goede match zijn.

Let op: Het kopen of adopteren van een Friese Stabij (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Friese Stabij Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Je Friese Stabij door een instantie laten herplaatsen

Het is raadzaam om hulp in te schakelen voor het laten herplaatsen van je Friese Stabij. De fokker, rasvereniging of het asiel heeft hier veel ervaring mee. Zij gaan vaak eerst met je hond aan de slag om precies te weten hoe de hond in elkaar zit en wat hij nodig heeft. Pas dan gaan ze actief op zoek naar een nieuw baasje. Als er iemand is die interesse toont in de hond, zal de instantie eerst een goed gesprek met hem of haar voeren.

Als dat gesprek positief is, zullen ze een afspraak maken zodat hij of zij kennis met de hond kan maken. Is er een goede klik tussen de hond en de nieuwe baas, dan is er een nieuw baasje voor je hond gevonden.

Kosten van een herplaatsing van je Friese Stabij

Als je een asiel of instantie inschakelt om je Friese Stabij te laten herplaatsen, dan moet je ook rekening houden met de kosten van de herplaatsing. Je moet een afstandsverklaring tekenen en dan betaal je vaak een bedrag om afstand van je hond te doen.

Dit bedrag gebruikt het asiel of de instantie om je hond onderdak, eten en verzorging te geven gedurende de periode dat ze een nieuw baasje voor hem zoeken. Houdt er rekening mee dat als je eenmaal afstand gedaan hebt van de hond, dat het dan ook echt jouw hond niet meer is. Je hebt er dan niets meer over te zeggen en je kunt ook niet meebeslissen over wie het nieuwe baasje van je Friese Stabij wordt.

Wat houdt een herplaatsing in voor je Friese Stabij?

Het laten herplaatsen van je Friese Stabij is voor jou als baas erg vervelend en verdrietig, maar ook je hond zal hier last van hebben. De hond is aan jou en je gezin gehecht geraakt. Zelfs als het niet zo goed klikt tussen jullie, is het voor de hond ook een lastige situatie. Hij wordt weggehaald van zijn huis en komt in een opvang terecht. Natuurlijk wordt hier goed voor je Stabij gezorgd. Maar voor de hond kan dit wel stress opleveren. Daarom wacht een instantie ook altijd even met de herplaatsing. Zo kan de hond eerst wennen aan de nieuwe situatie. Pas dan kunnen ze ook met de hond aan de slag om te bepalen welke eigenschappen de nieuwe baas zeker moet bezitten.

Gelukkig leven honden altijd in het hier-en-nu. Zij zullen niet met weemoed terugdenken aan jou en aan de tijd bij jou. Als de hond eten, drinken en een mand heeft, is hij al snel tevreden. En na een paar dagen is hij gewend aan zijn nieuwe onderkomen en zijn verzorgers. Daar hoef je je dus niet druk over te maken.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Friese Stabij

Overweeg je een Friese Stabij te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Friese Stabij Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe kun je een herplaatsing voor je Friese Stabij voorkomen?

Dat een hond herplaatst moet worden ligt vaker aan de baas dan aan de hond. Het is belangrijk om je Friese Stabij goed op te voeden. Dat kun je een herplaatsing van je Friese Stabij op latere leeftijd voorkomen. Zodra je de pup krijgt, moet je je als baas gaan gedragen. Wat je niet wil dat je Stabij doet als hij volwassen is, moet je ook als pup niet toestaan. Wil je niet dat de hond op de bank komt? Doe dat dan ook als pup niet. Anders leer je hem verkeerd gedrag aan. En gedrag aanleren gaat sneller dan afleren. Ook is het belangrijk om direct met je Friese Stabij pup op cursus te gaan. Dan leert je de hond de basiscommando’s en daar heb je later profijt van.

Een Friese Stabij heeft een consequente, maar liefdevolle opvoeding nodig. Met de harde hand opvoeden werkt averechts bij de Stabij. Het is een zelfstandige en intelligente hond. Met de verkeerde opvoeding, zal de hond zich niet hechten aan jou en zal je Stabij vooral de dingen doen die hij zinvol en nuttig vindt. Geef de hond voldoende beweging, zodat hij al zijn energie kwijt kan. En daag je Stabij uit door leuke spelletjes met hem te doen. Dan heb je een lieve, trouwe en energieke Stabij die zeker niet herplaatst hoeft te worden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Friese Stabij?

Bekijk dan het Friese Stabij Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Friese Stabijs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Ben jij op zoek naar een Friese Stabij en wil je het beest graag in het zwart? Dat is een goede keuze, de Friese Stabij is niet alleen een prachtige viervoeter, maar is ook nog eens bijster intelligent. De hond uit de noordelijke provincie is ook wel het...

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Het is goed om te weten hoe je de vacht van iedere rashond kan bijhouden en zorgen dat het een beetje mooi blijft. In dit artikel bespreken we hoe je de Friese Stabij helpt om zijn vacht mooi te houden en wat je moet doen als de vacht niet heel mooi is....

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Friese Stabij wilde weten in één compleet e-book!”

Friese Stabij Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Friese Stabij!

  • Wil je een Friese Stabij kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Friese Stabij zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Friese Stabij trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Friese Stabij de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Friese Stabijs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Friese Stabij Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Friese Stabij Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Friese Stabij Handboek interessant gaat vinden!

Welkom Friese Stabij vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!