Home | Alles over het karakter van de Friese Stabij

Alles over het karakter van de Friese Stabij

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Friese Stabij is een rustige en zelfverzekerde hond. Het ras is erg intelligent en wil graag van alles leren. Op de hondentraining zul je er zeker geen gek figuur mee slaan en de hond leert heel veel op een snelle manier. Neem je Friese Stabij pup daarom zo vroeg mogelijk mee op cursus om de hond te socialiseren en veel te leren. Daar heeft de hond zelf veel profijt van maar jij als baasje ook.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Friese Stabij nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Friese Stabij!

Redelijk onverstoorbare hond die niet veel blaft

De Friese Stabij is een vriendelijke hond die graag en goed met mensen omgaat. Voor zijn baasjes, mits daar eenmaal goed aan gewend en mee bekend, is de hond erg aanhankelijk en trouw. De hond is niet erg paniekerig en zal niet zo snel in de stress schieten als er iets gebeurt dat hij niet kent.

Blaffen zul je deze hond niet veel horen doen, maar doet hij dat wel dan kun je er zeker van zijn dat er echt iets aan de hand is. De hond blijft doorgaans vrij rustig en onverstoorbaar als er wat gebeurt. Je kunt deze hond daarom ook prima inzetten als waakhond want hij zal enkel blaffen als dit echt nodig is en niet om alles wat hij ziet of wat er gebeurt.

Intelligente hond die goed gesocialiseerd kan worden

De Friese Stabij is zeker geschikt om als familiehond te houden maar dient daarvoor wel goed gesocialiseerd te worden, bij voorkeur reeds als puppy. De hond lijkt makkelijk en snel te socialiseren als je naar het karakter kijkt maar dat is toch niet helemaal het geval.

Het is bepaald geen hond voor beginners en het socialiseren dien je altijd consequent te doen zodat de Friese Stabij je niet in de maling kan nemen of ongehoorzaam is. Omdat de hond tamelijk zelfverzekerd en tevens erg intelligent is, zal hij dat zeker wel proberen als jij de touwtjes eens laat vieren tijdens de training.

Let op: Het karakter van jouw Friese Stabij (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Friese Stabij Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Sociale hond naar mens en dier

De Friese Stabij is van nature een bijzonder sociale hond. Hij houdt erg veel van aandacht maar deelt deze zelf ook ruimschoots uit aan de mensen die hij kent. De hond kan goed omgaan met volwassenen, kinderen en andere huisdieren maar dient daarvoor wel goed gesocialiseerd te zijn.

Tegenover mensen die de hond (nog) niet zo goed kent zal hij eerst wat afstandelijk zijn maar dat komt wel goed naarmate hij ze wat beter leert kennen. Hij zal niet direct op vreemden afstormen maar ze zeker ook niets doen als zij geen kwaad in de zin hebben.

Hond met een goed uithoudingsvermogen die veel beweging nodig heeft

Voor het ras is het belangrijk dat dit van jongs af aan gesocialiseerd wordt. Op die manier leert de hond goed omgaan met mensen en andere dieren. Het is erg belangrijk dat de hond veel beweging krijgt om zijn energie kwijt te kunnen en verveling tegen te gaan.

De Friese Stabij houdt van het maken van lange wandelingen, bij voorkeur in het gezelschap van zijn baasje. Het is dus erg belangrijk dat je zelf ook graag actief bezig bent. De hond heeft een prima uithoudingsvermogen en na een lange wandeling zal hij thuis lekker rustig zijn zodat je er geen omkijken meer naar hebt. De hond komt graag buiten, kijkt graag rond en als baasje meedoet, is dat natuurlijk helemaal fijn.

Goede jachthond

Indien je Friese Stabij goed gesocialiseerd is, kun je deze op terreinen waar dit mogelijk is en het ook is toegestaan, de hond los laten lopen. Indien hij goed gehoorzaamt is dat geen probleem en zal hij er niet direct vandoor gaan of andere mensen lastig vallen. De hond is van origine een jachthond die goed kan apporteren dus het is aan te raden bijvoorbeeld een bal of ander speelgoed mee te nemen dat hij kan ophalen en jij weer weg kunt gooien. Zo blijft de hond ook tijdens jouw pauze op aan bankje lekker bezig en zal hij zich niet snel vervelen. Je kunt het ras tevens meenemen naar speciale jachttraining zodat zijn instinct nog meer gestimuleerd wordt.

Hond die goed met soortgenoten kan

De Friese Stabij is een intelligente hond dus op dat vlak zal de training weinig problemen opleveren. Indien je de hond op een consequente manier traint en deze beloont als hij het goed doet, zal hij snel en vrij eenvoudig leren. Goed gedrag belonen werkt natuurlijk goed bij elk ander hondenras.

De Friese Stabij kan door deze goed te trainen en te socialiseren ook met andere honden omgaan dus als je reeds een hond (of meer) in huis hebt, is het zeker geen gek idee om er eentje van dat ras bij te nemen. De hond kan nooit genoeg leren en zal iedere dag weer zijn enthousiasme tonen als baasje wat nieuws heeft om te doen en zeker klaar staan om mee naar buiten te gaan voor een lange wandeling. Het is een ras dat graag bezig is dus zorg ervoor dat het daar voldoende gelegenheid toe krijgt.

Leer alles over het karakter van jouw Friese Stabij

Wil je alles weten over het karakter van jouw Friese Stabij? Bekijk dan ook het Friese Stabij Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Begin vroeg met trainen voor het beste resultaat

De Friese Stabij kan prima als puppy gesocialiseerd en getraind worden. Neem je pup mee naar de hondentraining zodat hij spelenderwijs leert en daar later nog profijt van heeft. De hond heeft een gemiddelde vachtverzorging nodig dus dat is wel iets om rekening mee te houden als je voor dit ras kiest. De halflange haren dien je zo nu en dan eens goed te borstelen zodat alle vuil en mogelijke klitten eruit gaan maar de hond wassen hoeft maar amper.

Niet elke hond vindt borstelen even prettig dus het is belangrijk dat je je huisdier daar al jong aan laat wennen. Op die manier wordt het verzorgen van de vacht geen gevecht en is het ook nog eens snel gebeurd. Zo levert alles wat de pup op jonge leeftijd leert enkel voordeel op en kun je dat wat jullie op de cursus leren ook nog eens thuis in praktijk brengen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Friese Stabij?

Bekijk dan het Friese Stabij Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Friese Stabijs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Ben jij op zoek naar een Friese Stabij en wil je het beest graag in het zwart? Dat is een goede keuze, de Friese Stabij is niet alleen een prachtige viervoeter, maar is ook nog eens bijster intelligent. De hond uit de noordelijke provincie is ook wel het...

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Het is goed om te weten hoe je de vacht van iedere rashond kan bijhouden en zorgen dat het een beetje mooi blijft. In dit artikel bespreken we hoe je de Friese Stabij helpt om zijn vacht mooi te houden en wat je moet doen als de vacht niet heel mooi is....

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Friese Stabij wilde weten in één compleet e-book!”

Friese Stabij Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Friese Stabij!

  • Wil je een Friese Stabij kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Friese Stabij zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Friese Stabij trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Friese Stabij de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Friese Stabijs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Friese Stabij Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Friese Stabij Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Friese Stabij Handboek interessant gaat vinden!

Welkom Friese Stabij vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!