Home | Heeft je Friese Stabij stress in de auto? Lees dan dit artikel        

Heeft je Friese Stabij stress in de auto? Lees dan dit artikel        

⏱ Leestijd: 2 minuten

Een lekker, ontspannen rondje gaan rijden met je hond. Altijd fijn om te doen! Behalve als het arme dier van de angst niet eens de auto in durft. Zodra de motor begint te draaien en veel geluid maakt begint je trouwe viervoeter al gelijk te piepen en dit gaat de hele autorit zo door. Is hier iets tegen te doen?

Gelukkig wel! Want voor zowel jou als je huisdier is het natuurlijk niet leuk, die stress. Lees hieronder hoe jij je Friese Stabij kan trainen om autoritjes niet als stressvol te ervaren (en uiteindelijk zelfs als leuk!).

Hoe komt het dat honden gestresst raken van autorijden?

De ene hond is de andere niet. Helaas is het aanwijzen van een oorzaak voor stress in de auto daarom lastig. Wat een oorzaak kan zijn is een mogelijk eerdere traumatische ervaring, zoals een harde knal of zelfs een aanrijding met een auto.

Maar het kan het simpelweg ook zo zijn dat er een auto langs de Friese Stabij reed en deze opeens hard op is getrokken. Daardoor schrikt een hond. De associatie met een naar gevoel kan in zo’n situatie al direct gelegd worden.

En het is ook best begrijpelijk, want bekijk de situatie eens door de ogen van je Friese Stabij. Een auto is een onstabiele en vaak vreemde omgeving waar je hond niet vaak te vinden zal zijn. Het huis is bijvoorbeeld een stuk veiliger, omdat dit geen vreemde geluiden maakt en je Friese Stabij er veel tijd doorbrengt.

Leer alles over jouw lieve Friese Stabij

Wil je álles leren over jouw Friese Stabij? Bekijk dan ook het Friese Stabij Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe help je een Friese Stabij van zijn ‘auto-stress’ af?

Er bestaan meerdere manieren om je hond te helpen van de stress bij het rijden af te helpen, of deze in ieder geval te verminderen. Er zijn bijvoorbeeld medicijnen en kalmeringsmiddelen beschikbaar bij je dierenarts die de Friese Stabij minder gestrest kunnen maken. Dit is echter wel een vrij radicale oplossing.

Wellicht is het beter om eerst gewoon voorzichtig te beginnen en het autorijden op te bouwen. Bijvoorbeeld door maar een aantal meter te rijden in plaats van gelijk vele kilometers achter elkaar. Durft je hond niet eens in de auto te stappen? Begin dan nog kleiner, door eerst een poos naast de auto te blijven staan en dit steeds meer op te bouwen.

Hierbij is het belangrijk dat je aandacht geeft en laat weten dat je bij hem blijft. Belonen nadat de rit is afgelopen helpt ook. Denk dan aan een klein brokje of een hondenkoekje. Dat zorgt ervoor dat je Friese Stabij de auto gaat associëren met het eten. De nare associatie verdwijnt dan steeds verder naar de achtergrond.

Als laatste kunnen we je adviseren om je hond af te leiden tijdens het rijden. Praat met hem, geef hem wat eten of zorg voor een leuk speeltje. Dat zou de autorit al een stuk comfortabeler kunnen maken.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Friese Stabij?

Bekijk dan het Friese Stabij Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Friese Stabijs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Maak kennis met de Friese Stabij zwart

Ben jij op zoek naar een Friese Stabij en wil je het beest graag in het zwart? Dat is een goede keuze, de Friese Stabij is niet alleen een prachtige viervoeter, maar is ook nog eens bijster intelligent. De hond uit de noordelijke provincie is ook wel het...

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Ultieme gids om een Friese Stabij te trimmen

Het is goed om te weten hoe je de vacht van iedere rashond kan bijhouden en zorgen dat het een beetje mooi blijft. In dit artikel bespreken we hoe je de Friese Stabij helpt om zijn vacht mooi te houden en wat je moet doen als de vacht niet heel mooi is....

Alles over de kruising Friese Stabij x Heidewachtel

Alles over de kruising Friese Stabij x Heidewachtel

De Friese Stabij en de Heidewachtel zijn nauw aan elkaar verwant en komen mogelijk van dezelfde voorouders. Het is dus helemaal niet zo gek om deze twee rashonden met elkaar te kruisen. De Heidewachtel wordt in de praktijk ook wel de Kleine Münsterlander...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Friese Stabij wilde weten in één compleet e-book!”

Friese Stabij Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Friese Stabij!

  • Wil je een Friese Stabij kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Friese Stabij zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Friese Stabij trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Friese Stabij de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Friese Stabijs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Friese Stabij Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Friese Stabij Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Friese Stabij Handboek interessant gaat vinden!

Welkom Friese Stabij vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!